vineri, 6 mai 2011

Cap. 12 - Singura pe ea

Singura pe ea

Vantul sufla usor in dimineata aceea. Atat de usor incat abia ii flutura un fir de par rosu, ca si cum ar fi fost brusc electrizat de ceva. Ro. isi privi culoarea noua, puternica ce ii radia din cap, din parul proaspat vopsit, intrebandu-se iar ce fusese in mintea ei de facuse asa ceva. Dar rapsunsul veni de la sine: "Schimbare".

Pentru fiecare despartire, o disparitie; pentru fiecare plecare, o schimbare. "Rimeaza si se potriveste atat de bine...". Un zambet ii inflori in colturile buzelor, satisfacut, iar Ro. isi linse buzele precum o pisica. Relaxant.

Aerul de primavara ii facea bine, desi nu prea ii placea sa recunoasca in ultima vreme ca mai poate exista ceva care sa ii faca vreo placere dezinteresat. Asa ca de aici urma intrebarea: "Dar vantul ce vrea de la mine?"...
Inchise ochii si isi tinu respiratia, ciulindu-si urechile ca pentru a auzi raspunsul vantului. Un vuiet slab ii trecu pe langa urechi, facand-o sa tresara si sa isi duca instinctiv mana la umarul gol, dezvelind o piele incredibil de alba. Frig. Nu...nu e asta. Plecare...nu. Schimbare? Despartire? Lipsa...Asta era - lipsa. Ro. isi lipi palma de umar si incerca sa isi aduca aminte cum era sa simta o atingere calda acolo, o alta fiinta vie lipita de ea, imbratisand-o protector. Un sentiment vag de durere ii strapunse pieptul, o lacrima fluturandu-i usor la marginea ochilor. Ro. nu o lasa sa curga. Isi stranse toata durerea in ea, la loc, lasa lacrima sa se formeze complet pentru a o sterge brusc apoi cu palma calda ce cu doar cateva secunde in urma i se odihnise pe umar. Si ii adusese o amintire. Prima amintire dupa o lunga vreme..

2 comentarii:

  1. Pentru fiecare decizie importanta, o schimbare. E o lozinca tipica femeilor, probabil. Si merge, zau! Are succes pentru psihic.

    RăspundețiȘtergere
  2. @QED: Are :) Te ajuta sa-ti dai seama ca fiecare decizie noua schimba ceva in tine si, pentru a face acest lucru cu atat mai evident, femeia are obisnuinta de a mai adauga ceva pentru a se convinge de aceasta atingere de "nou" in viata ei. Ii ofera protectie. Si are succes si pentru psihic, bineinteles :)

    RăspundețiȘtergere