joi, 19 iulie 2012

A cadea 1

"Pentru ea, a insemnat descoperirea adevarului intr-un cliseu; i s-a oprit respiratia. O clipa nu a fost in stare sa respire din nou, privelistea o lasase cu gura cascata. Stateau in apropierea unuia dintre piscuri. In fata lor, cine stie cat de departe, un munte inca si mai mare se inalta la ceruri, cu varful crestat si de-abia intrezarit, acum aureolat de soarele care incepuse sa coboare spre apus. Intreaga vale se intindea sub ei, curbele ametitor de abrupte pe care le urcasera, chinuind biata gargarita, si si-a dat seama ca daca o sa se mai uite in jos, o sa i se faca greata si pana la urma o sa verse. Imaginatia se inviora in aerul clar, neluand in seama firele ratiunii, si a privi in jos insemna a te vedea, neajutorata, cum cazi, si cazi, cerul si pantele facand schimb de locuri, tipatul scapandu-ti de pe buze ca un balon care pluteste lenes, in timp ce parul si rochia ti se ridica in vant."

("Shining" - S.K.)

3 comentarii:

  1. frumoase randuri si imaginea este asa de sugestiva. Ai un talent uimitor de a descrie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe parcursul postarii am atat de multe de spus...dar,cand ajung spre final mi se taie respiratie si chiar nu mai am ce sa comentez.Foarte frumos.Prea frumos.Te astept si pe la mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te-ai gandit vreodata sa surprinzi aceste descrieri in poze facute chiar de tine?Cred ca ti-ar iesi minunat.Pari a fi o perfectionista.

    RăspundețiȘtergere