miercuri, 12 iunie 2013

Operatiunea "Sufletele", nume de cod - "crima"



Cand moleseala incepe sa se instaleze in aer, cerul este acoperit de panze negre, de fum, serpuitoare, calduri parfumate se ridica din pamantul umed si vantul incepe sa bata usor, purtand sentimentele sufletelor ramase in aer, catre urechi straine, stii ca s-a dat anuntul vanatorii.


Pofta de sange argintiu e mai acerba ca oricand, pradatorii tremurand excitati in cotloanele lor de intuneric, savurand anticiparea mortilor ce aveau sa le serveasca drept prada... gustand deja in palmele lor sufletele ce aveau sa cada... molesite de caldura si mai dulci ca oricand. Cand simti vantul intetindu-se, ai sa stii ca e din cauza lor, ai sa stii ca au pornit, iar goana innebunita dupa trupurile noastre avea sa inceapa, violenta si sigura pana la caderea ultimului dintre noi. Degeaba sper ca ai sa incerci sa te ascunzi, constient de atacul iminent, de pericolul ce te urmareste cu ochi uriasi ce seamana cu planete noi, nascute din clipocit de sange ; cu gheare ascutite, curbate la capete, nerabdatoare sa-ti provoace durere cu ele... degeaba. Eu stiu ca trupul tau nu va fi ghemuit bine, undeva la adapostul unei scorburi, in padurea asta mare si intunecata, ascunsa de valtoarea crimelor nemiloase ce se intampla. Eu stiu ca simturile tale nu vor fi vigilente, atente si rapide, la capacitatea lor maxima, in sesizarea oricarui sunet al asasinului tot mai apropiat.. Eu stiu ca gandurile-ti nu vor fi de grija, de auto-protectie, de constientizare macar... Eu stiu ca nu iti va fi teama. 

Eu stiu. Ii vei lasa sa te ia... Pentru ca nici macar nu ii vei vedea. Injectata cu amorteala drogurilor zilelor de vara, intinsa la pamant intr-un somn molesit, vei fi cea mai usoara prada in ghearele lor nemiloase. Nici macar nu le va fi greu. Trupul tau nici nu va suferi vatamari profunde. Doar sufletul. Atata cauta. Atata vor. Apoi nu le mai esti de niciun folos... Dar nici tie insati nu iti vei mai fi. Iar din somnul acela nici ca te vei mai trezi vreodata. Nu cu aceeasi ochi. Si cu siguranta nu cu sinele tau, nu cel ce imi esti drag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu