sâmbătă, 5 octombrie 2013

Love quest



Am plecat in misiunea spre salvarea sufletului tau .
Se aude ca a fost capturat de un balaur cu sapte capete din Lumea de Jos si ca urmeaza sa ti-l manance pana la Asfintit. Se ofera recompense serioase pentru cel ce va reusi sa-l salveze de sub ghearele sale, si inca si mai mari pentru cel ce va reusi sa il omoare pe monstru si sa aduca inapoi si o bucata din el drept dovada.

Am plecat in misiunea salvarii sufletului tau.
Se aude ca a fost capturat. Se aude ca e in prizonierat, ca sta dupa gratii toata ziua, nu i se da nimic sa manance si este in permanenta torturat de monstruozitatile vazute acolo jos, de mortile nenumarate si crimele violente comise de vrajitoare si capcauni mancatori de suflete tinere. In fiecare zi ii vin pe la celula si il ingrozesc cu amenintarile lor si, temandu-si moartea promisa, isi tipa noaptea oroarea intre cei patru pereti umflati ai capului sau, ai celulii si ai trupului in care se afla prizonier. Al trupului tau.

Am plecat in misiune pentru a-ti salva sufletul.
Am auzit ca se ofera recompense in argint cuceritorului sau. Iar acestea provin tocmai din tine – tu esti comoara viteazului castigator - din sufletul acela ce mi-a fost destinat sa il salvez. Cum asa ? Pai este simplu - sufletele sunt confectionate dintr-o asemenea substanta. Si avand in vedere ca sunt atat de rare... ar fi pacat sa il pierdem pe unul dintre ultimele in viata pe acest Pamant.


Am plecat in misiune dupa argint.
Am plecat in misiune sa ma imbogatesc.
Am plecat in misiune dupa un suflet ... sa ma indragostesc.

Am plecat... si sunt in primejdie sa nu ma mai intorc.

Drumul catre castelul iubitei mele este presarat cu multe obstacole.
Drumul... catre castelul iubitei mele este presarat cu ierbi putrede si nebunie. Multi oameni au innebunit de durerea printesei si unii chiar au murit, cazand jos, la pamant, de moarte buna sau de propria mana in cautare de singura forma de liniste ce mai ramasase posibila. As fi crezut ca zilele acelea de cenusiu si mizerie, de ploaie de sange si noroi si razboaie nesfarsite intre oamenii turbati de deznadejde, care voiau sa se elibereze – de ce, nu stiu – incepusem sa cred ca aproape chiar de ei insisi – nu aveau sa se termine niciodata. Ajunsesem sa gandesc chiar ca nu dupa un singur om pornisem la drum, ci dupa sute, milioane – intregi populatii de orase si sate, toate innebunite, toate plangand aceeasi durere, prizoniere toate ale propriilor minti. Dar le lasam in urma. Caci nu dupa milioane plecasem la drum – ci dupa unul – sufletul meu. Nu sa ma indragostesc la intamplare cautam eu – si nici sa salvez miliarde – omenirea. Eu te voiam doar pe tine. Ceilalti – puteau sa moara. Intreaga lume – sa moara, dupa mine. Daca sta in calea ta, daca imi intarzie drumul spre tine.

Drumul catre castelul iubitei mele este foarte simplu, vezi tu. Nu e niciun obstacol acolo. Afara de – poate – timpul si lumea – singurele care se pun intre noi. Dar eu cred – eu cred – ca amandoua pot fi indepartate cu usurinta daca eu pe tine invat sa te iubesc. Daca gasesc o scurtatura printre toate catre inima ta. Nu mi-ar fi, oare, mai usor asa ?

Drumul... « catre castelul iubitei mele ». A devenit « drumul spre tine ». Nu mai esti o printesa, nu mai esti domnita in pericol, nu mai esti sacul de argint ce imi va potoli foamea pentru restul zilelor – nu ! – nu mai esti nici macar sufletul cu disperare protejat de omenirea pe cale de disparitie. De altceva imi e foame acum – de iubire – iar nu faima, nu banii, nu lumea imi vor aduce iubirea, ci acel « tine » - singurul care rimeaza cu « mine »-le pe care il credeam pierdut, uitat si mort pentru vecie.  

Drumul meu pentru tine. Este ultimul drum. Pe care trebuie sa-l mai fac. Este sfarsitul. Este, de asemenea, si drumul meu pentru mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu